Home

Er zijn momenten in het leven waarbij wij mensen nood hebben aan een luisterend oor of een helpende hand volgens het principe van mensen helpen mensen!

Warm Borgloon wilt die oor of de hand zijn voor alle mensen (ongeacht afkomst, geloof, …. ) die nood hebben aan een beetje steun in een moeilijkere periode in hun leven.

Wat hebben we te bieden ?

  • Vervoer met begeleiding in het ziekenhuis : daar waar de meeste oplossingen zorgen voor het vervoer van en naar het ziekenhuis gaan we een stapje verder en begeleiden we de patiënt in het ziekenhuis
  • Oppassen : het bevat hier gewoon de dienst van gezelschap bieden aan iemand die er nood aan heeft omdat hij/zij niet alleen kan blijven ofwel omdat hij/zij geen of weinig bezoek krijgt (eenzaamheid). We hebben ook vrijwilligers die willen blijven slapen aan het vrijwilligerstarief.
  • Boodschappendienst : het doen van de boodschappen voor iemand die (tijdelijk) minder mobiel is. We kunnen dit met en zonder de aanwezigheid van de persoon.
  • Huiswerkbegeleiding : in samenwerking met Auxilia bieden we persoonlijke huiswerkbegeleiding aan voor kansarme kinderen. Kent U een kind in deze situatie stel onze dienst gerust voor.
  • Helpen met papieren : hebben jullie soms ook zoveel problemen met het invullen van documenten, het aanvragen van hulp, …. ? Wel doe beroep op onze diensten en we helpen u bij uw administratie
  • Materiële hulp :  soms is hulp ook een beetje verder gaan en helpen we u met materiële hulp, denk daarbij aan kleding, babyuitzet, ….. we hebben hiervoor een Facebook-groep maar voor dringendere hulp mag u ons ook rechtstreeks contacteren. 

Wat kan het kosten ?

bij sommige opdrachten vragen we een vrijwilligersvergoeding of een onkostenvergoeding

Vraag het ons gerust !

0487/887.810

We hebben een vaste kerngroep die regelmatig bijeenkomt.  Daarnaast kunnen we rekenen op een aantal vrijwilligers die zich inzetten voor sommige activiteiten. Hebt u interesse om ons te helpen ? Neem dan zeker contact op met ons op 0487/887.810.