Warm Hart voor kinderen

Speciaal voor de kinderen hebben we een weggeefgroep in het leven geroepen. Via de weggeefgroep zijn we een platform om kleding en kinderuitzet te verdelen aan mensen die het kunnen gebruiken.

Iedereen mag aan de weggeefgroep deelnemen zolang het maar voor eigengebruik is.

https://www.facebook.com/groups/Borgloonhelpt/

Administratie

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dan is het tijd om hulp in te roepen.

Samen met de vragende persoon maken we de administratie terug in orde. We roepen hiervoor ook regelmatig de hulp van overheidsinstanties.

Vervoer met begeleiding naar het ziekenhuis of dokter

Heb je een afspraak in het ziekenhuis of de dokter? Is vervoer alleen niet voldoende?

Maak dan gebruik van onze dienst vervoer met begeleiding. Onze vrijwilliger staat u ook bij de dokter of in het ziekenhuis bij met de papieren, de juiste weg, ….. kortom een all-in service van aan de deur en terug.

Voor deze dienst vragen we wel een onkostenvergoeding voor onze begeleider.

Boodschappen doen

Het doen van de boodschappen voor iemand die (tijdelijk) minder mobiel is. We kunnen dit met en zonder de aanwezigheid van de persoon.

Het kan gaan van de apotheek tot voeding. We beschikken wel niet over moderne betaalmiddelen en aanvaarden enkel cash om mee te gaan winkelen.

Deze boodschappendienst is ook mogelijk voor mensen die in quarantaine zitten omwille van corona.

Gezelschap

Iedereen heeft nood aan gezelschap. Maar wat als dit niet mogelijk is?

Doe beroep op Warm Borgloon en we zorgen dat er een vrijwilliger langskomt om u gezelschap te houden. Dit kan voor een langere termijn of een korte periode.

Onze vrijwilligers zijn ook bereid om een stukje te gaan wandelen.

Meer info via mail of tel.

Auxilia by Warm Borgloon

Wil jij een kind helpen met leren?

Iedereen heeft recht op onderwijs! Ja, maar de kansen in dat onderwijs zijn niet voor iedereen dezelfde. Soms gaat het moeilijk op school. Er is geen hulp bij het studeren thuis. Ziekte, anderstaligheid, moeilijke thuissituatie… Allemaal redenen waardoor sommige kinderen door de mazen van het net vallen. Als vrijwilliger kan je voor zo’n kind een nieuwe start betekenen.

Heb je één of twee uurtjes per week om te helpen met het huiswerk, om bepaalde opdrachten nog eens in te oefenen, extra uitleg te geven of misschien een verhaal samen te lezen of een spreekoefening voor te bereiden? De begeleiding gebeurt een-op-een, één keer in de week en is praktisch gratis.

Lijkt het je iets om als vrijwilliger een warm uurtje te schenken aan een kwetsbaar kind in Borgloon? Meld je dan aan. De beloning is gigantisch: veel voldoening én vooral het besef dat je het verschil maakt. Ervaring in het onderwijs is geen vereiste. Om dit te realiseren werkt Warm Borgloon samen met Auxilia. 

Jullie kunnen ook onze begeleidende brief voor scholen raadplegen : 

Interesse? Neem dan contact op met Mia Dehaes –  miadehaes@hotmail.com                                                                                                                     GSM : 0496/10.57.13

We bieden deze diensten aan i.s.m. logo auxilia

Wonen onbetaalbaar – actie Welzijnszorg

Ook dit jaar willen we welzijnszorg steunen, al kunnen we hiervoor niet dadelijk iets organiseren. Stort vandaag nog je bedrag op hun rekening. Alle info vind je terug op hun website : www.samentegenarmoede.be

Weggeefwinkel

Onze weggeefgroep ‘Warm Hart voor Kinderen’ evolueert en is onlangs pas verhuisd naar een nieuwe locatie in Borgloon. Nu kunnen jullie ons vinden aan de stroopfabriek in de gebouwen waar vroeger de technische dienst zat.

Ook ons concept is dankzij de nieuwe locatie aangepast. Naast de weggeefgroep kunnen jullie ons nu ook als een soort winkel bezoeken op elke eerste zaterdag van de maand.

We beschikken over een breed assortiment aan babyuitzet en aan kleding voor baby’s en kinderen (tot maat 176). Ook voor boekentassen en schoenen kunt u bij ons terecht.

Benieuwd naar onze nieuwe locatie? Bekijk onderstaande foto’s of spring gerust een binnen.

Een nieuwe start

Het lijkt de dag van gisteren op 26 maart 2018 mochten we met Warm Borgloon onze diaconiegroep van de federatie een gezinnetje opvangen dat gevlucht was uit Syrië. Ons bisdom kon ze laten overkomen in het kader van het humanitaire corridor. We wisten dat ze met drie waren: mama, papa en een dochtertje met problemen. En zo startte ons avontuur.

Het werd een weg met veel vallen en opstaan, de eerste hindernissen waren dan ook heel groot voor beiden, zij kwamen aan in een vreemd land na een lange vlucht en bange maanden en wij waren blij dat we ze mochten begeleiden. Dit was een groot contrast. En al snel doken de eerste problemen op zij spreken Arabisch en wij niet. Engels was niet echt een oplossing dus maar met handen en voeten en de hulp van Google.

Langzaam maar zeker begonnen ze zich thuis te voelen in de oude pastorie van Bommershoven, kregen we inzicht in de problemen van Mariam hun dochtertje en werden de papieren in orde gebracht. Het was een intense tijd met veel afspraken. Het commissariaat generaal voor vluchtelingen, het UZ in Leuven, controleartsen met onze beperkte ploeg vrijwilligers zorgden we voor zowat alles om een leven in België mogelijk te maken.

We mochten delen in de mooie maar ook droevige momenten, in hun vreugde en verdriet. De goedkeuring van hun verblijfsvergunning, de diagnose van Mariam, de moeilijkheden om les te volgen, …. ook voor ons als begeleiding was het soms een rollercoaster van emoties.

We kregen er een dochter bij want ook de ouderavonden en de gesprekken op school volgenden we mee op. Telkens weer vanuit een liefde voor de ander slaagden we erin om Mariam bij Sint-Gerardus op school te krijgen waar ze de juiste begeleiding krijgt voor haar problemen. We zagen ze dan ook de laatste twee jaar groeien van een kindje dat bijna niets kon naar een flinke kleuter. Dit dankzij de inzet van velen, de school, de ouders en onze begeleiding.

Bij een intense begeleiding hoorden natuurlijk ook zoals in elke menselijke relatie de nodige frustraties en onbegrip van een van beide kanten maar telkens weer vonden we de juiste weg op eruit te geraken.

Na een goede 18 maanden merkten we dat ze meer en meer zelf wouden doen en dat ging ook steeds beter. Onze hulp was minder nodig en soms zelf niet meer welkom, behalve als hun pogingen om het zelf te doen niet lukten. En wij beseften als groep dat we ze stilaan moesten loslaten. Liefde is durven loslaten en dat gaat niet zomaar.

Aan het begin van de vastentijd kregen we de boodschap dat ze gingen verhuizen naar een eigen plekje voor hun gezin en bijna tegelijkertijd ook het nieuws dat er nog een broertje gaat bijkomen. Omwille van de coronacrisis zijn ze nog iets langer in Bommershoven moeten blijven maar vandaag mochten we ze uitzwaaien op naar een nieuwe start. En zo werd Pasen, een nieuw begin voor ons voelbaar in deze zesde Paasweek. We hebben deze mensen een nieuw begin gegeven die ze nu zelf mogen invullen.

We zijn dan ook bijzonder dankbaar dat we met onze groep de kans kregen om mee te mogen stappen in dit mooie avontuur.

Wij staan voor u klaar

Corona 1Corona 2

« Oudere berichten